perjantai 3. helmikuuta 2017

Kolme kuukautta sitten


... hiukseni pätkästiin lyhyimpään polkkamalliin, mitä minun päässäni on ikinä ollut. Silloin tuli totaalinen kyllästyminen puoli kuolleisiin latvoihini, niimpä päätin kerralla hankkiutua niistä eroon. Muutenhan ne olisivat kuitenkin tippuneet itsestään ja ehkä se olisi ollut se kurjempi vaihtoehto. Postaukseen tästä. Parisen viikkoa sen jälkeen sain päähän pälkähdyksen aloittaa biotiini kokeilun. Postaukseen tästä. Tämä on taas sarjassamme näitä pidempiaikaisia ja perusteellisempia testauksia.


Aloitin tukan kasvatus projektin oikeastaan heti leikkauksen jälkeen ja parin ensimmäisen viikon jälkeen aloitin kokeilemaan, onko biotiinista apua siihen. En tosin vieläkään ole täysin päättänyt, että missä mitassa haluan tukkani pitää. Saahan sen toki aina leikattua, kasvatellaan nyt ensin. Tässä kolmen kuukauden aikana on tosin herännyt kummallisia himotuksia lähes poika mittaisesta tukasta. Siihen en kyllä ole vielä löytänyt tarpeeksi rohkeutta.


Tämän kolmen kuukauden ja 78 biotiini tabletin jälkeen katsottuna tuota silloin otettua kuvaa on tukkani kasvanut yllätyksellisen paljon. Ilmeisesti biotiinilla on jotain vaikutusta, pakko olla, kun vertaa kesän aikana otettuihin kuviin, joissa "näkyy" kasvu kuukauden aikana.

vasemmalla ennen ja oikealla kuukauden jälkeen
Näissä kesän kuvissa kasvu oli lähes olematon, etenkin kun vertaa näihin tuoreisiin kolmen kuukauden kuviin.

Ennen
jälkeen

Pituuskasvun lisäksi olen huomannut tässä kolmen kuukauden aikani päähäni ilmestyneen uusia pienen pieniä haituvia. Niiden vaikutusta kokonaisilmeeseen pitää tosin odotella pikkasen pidempään kuin kolme kuukautta. Olen kaikin puolin yllättynyt testin tuloksiin, etenkin kun vertaa noihin kesäsiin kuviin. Uskon kuitenkin, että nämä biotiinin vaikutukset ovat täysin henkilökohtaisia, minulla tuntui toimivan, muista en osaa sanoa.


Lisäksi olen tässä lähiaikoina huomannut hiusteni kosteustasapainon alkavan olla kohdillaan. Ei enää pörröisiä ja kuivia aamupörröjä ja muutenkin tukka on tuntunut paljon parempi kuntoiselta. En kuitenkaan usko biotiinilla olevan tähän mitään osaa taikka arpaa, vaan uskon kosteuttavan hoivaukseni tuottavan vihdoinkin oikeanlaista tulosta. Vihdoinkin alan saamaan tukkaani takaisin normaaliksi vuosi takaperin aloitetun värinvaihto operaation jäljiltä.


Kosteustasapainon tavoittamista varmaan edesauttoi se, että haastoin itseni olemaan kolme viikkoa ilman lämpökäsittelyjä, ihan vain kokeiluna. Minua alkoi jotenkin pännimään, että olin lämpövälineistä lähes pakkomielteisen riippuvainen, ne olivat lähes poikkeuksetta päivittäin käytössä. Aluksi tämän testin piti kestää vain viikon, mutta innostuin jatkamaan sitä viikko viikolta, ehkä voisin ottaa tästä opikseni ja alkaa elämään vähemmällä lämpökäsittelyllä. Suunta ylöspäin ja kohti entistä parempi kuntoista tukkaa!

-tukka tyytyväinen Satu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti