tiistai 22. maaliskuuta 2016

C-vitamiini vaalennus

Aikaisemmissa teksteissäni olenkin jo kertonut olevani hirveän innokas touhuamaan hiusten parissa. Olen myös innokas kokeilemaan kaikkea uutta, niin tököttejä kuin toimintatapojakin. Tällä kertaa korviini kantautui c-vitamiini vaalennus.

Aloitin muutama kuukausi sitten operaation punamustasta tukasta tummasta liukuvärjättyyn hempeän liilaan.

Kuva lainattu. Niin sanottu inspiraatio kuva

Eniten vaikeuksia on tuottanut mustan pois saanti ja tasaiseksi saanti muihin hiuksiin nähden. Lisäksi haastetta on tuonut myös se, että tukkani on punaisen jälkeen imenyt hirveästi sinipigmenttiä. Ensimmäisen violetin laiton jälkeen hiukset kulahtivat siniseksi, pienikin punartavuus oli kuin tipo tiessään. Tämän jälkeen vaalensin sinistä vähemmälle ja yritin uudelleen tasoittaa entisen punasen osan ja mustan osan sävy eroa. Ero jäi edelleen huomattavaksi, mutta en viitsinyt rääkätä tukkaani enempää, vaan laitoin väliaikaisen värin, huomattavasti punertavamman liilan. Lopputulos oli entisen punasen osan kohdalta suloisen pinkihtävä liila, mutta entisen mustan kohdalta tunkkaisen punainen.

Muutos kuvina

Nyt kun olin jo jonkin aikaa antanut värin kulahtaa ja tukan levähtää, sain viime viikon perjantaina päähänpiston kokeilla c-vitamiini vaalennusta. Jotenka töistä päästyäni menin apteekkiin hakemaan askorbiinihappoa ja eikun tuumasta toimeen. Perjantaina sekoitin askorbiinihappoa ihan tavalliseen shampooseem. Muhitin seosta hiuksissa pussien sisällä reippaan tunnin ja lopputulos oli yllättävä, väriä tosiaan lähti! Ja vaurioita, ei missään. Pieni kuivattava vaikutus oli, mutta sekin helpotti hoitoaineella ja öljyllä.

Tein tänään operaation uudelleen, tällä kertaa sekoitettuna syväpuhdistavaan shampooseen. Väriä lähti jälleen rutkasti. Kovin suurta eroa seosten välillä ei ollut, värin poistavuus oli miltein sama, inan verran syväpuhdistava ehkä tehokkaampi, mutta tuntui kuivattavan enemmän. Kuitenkaan ei puhuta oman tukkani kohdalla mistään mahdottomasta kuivumisesta, pienellä hemmottelulla korjattavissa olevasta vain.

Tämän hetkinen väri (älkää ihmetelkö tukan lyhenemistä tähän kuvaan, kävin napsasemassa pikkaisen pois viime viikolla)

Lopputulos: oman kokemukseni perusteella c-vitamiini vaalennus on toimiva tapa vaalentaa liian tummaksi menneitä suoraväri vahinkoja ja toistoilla saa poistetuksi suoravärin kokonaankin pois. Ehdoton plussa on hellävaraisuus, eikä kuivattavuuskaan ollut paha. Hyvin todennäköisesti tulen tulevaisuudessakin hyödyntämään c-vitamiinivaalennuksen mahdollisuuksia päähänpistojeni toteuttamiseen.

-Satu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti